Erik og Kriss

Suksessduoen Erik og Kriss har rocket det norske musikkmiljøet i mange år, men viser ingen tegn til å bremse opp, snarere tvert imot. Deres konserter er viden kjente for å være noen heidundrendes gode fester!
Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke har hatt fantastisk suksess siden de laget sin første låt sammen i 2002. Kort tid etter at de laget låten «Legenden», lydsporet til sin egen russetid, opprettet de en egen hjemmeside hvor den raskt voksende fanskaren kunne laste ned et økende antall låter, etter hvert som duoen fokuserte stadig mer musikken.

I løpet av få år tok Erik og Kriss steget fra å være totalt ukjente gutteromsrappere, til internettfenomen, og til slutt vaskeekte artister: I løpet av sommeren 2006 hadde duoen registrert godt over 200 000 nedlastninger fra hjemmesiden, noe som naturlig nok vekket interessen hos profesjonelle aktører i bransjen. I løpet av året inngikk Erik og Kriss avtaler med MTG Music og ArtistPartner, og i 2007 kom debutalbumet «Gull og grønne skoger».

Med singler som «Den låta», opptreden på Spellemannprisen og hundretusenvis av visninger på YouTube viste Erik og Kriss at de definitivt var mer enn et internettfenomen. Dette var likevel bare den første store milepælen, i det som har vist seg å bli en musikkarriere få jevnaldrende norske artister kan vise til. Kun ni måneder etter utgivelsen av debutalbumet slapp Erik og Kriss oppfølgeren «Verden vil bedras», som en gang for alle viste at duoen var mer enn et blaff. Anført av den massive suksessen til singler som «Dra tilbake», som skaffet guttene deres første platinatrofé, sementerte Erik og Kriss sin posisjon som Norges nye popfavoritter. Poenget ble ytterligere understreket da singel nummer to, «Det e’kke meg det er deg» også ble en formidabel suksess, som gjorde at de kunne tilføye nok et platinatrofé, særdeles tung rotasjon på de fleste radiokanaler og visningstall opp imot millionen på YouTube, på en merittliste som allerede begynte å bli lang.

I 2012, ti år etter at Erik og Kriss tok sine første spede skritt mot en karriere som riksunderholdere av rang, telte den nevnte merittlisten blant annet fire album, et tosifret antall singler (flere gull og platina, 3 trippel platina, 2 fire ganger platina, 6 ganger platina), over 500 feststemte konserter over hele Norge og i utlandet, priser som NRJ Awards for beste gruppe og MTV EMA Best Norwegian Act, samt mer enn ti millioner visninger på YouTube.