Donkeyboy

Popkometene fra Drammen ble kjent for oss nordmenn da de var en av finalistene i NRKs Urørt-finale i 2006. Den gang bestod gruppen av Cato Sundberg, Kent Sundberg, Øyvind Haga og Thomas Drabløs. Gjennombruddet kom i 2009, med debutsingelen ”Ambitions”. Donkeyboy bestod da av brødrene Cato og Kent Sundberg, Thomas Drabløs, Peter Michelsen og Alexander Garborg Ågedal.

Donkeyboy. Foto: Christian Bastiansen

Gruppen fulgte opp med singelen ”Sometimes”, som skjøv ”Ambitions” ned til 2. plass på VG-lista, og gjorde gruppen til den første norske artist som innehadde både 1. og 2. plasseringen på listen på samme tid. Faktisk har de hatt hele fire singler på listen samtidig, en meritt ingen andre nordmenn kan skryte av!

Debutalbumet ”Caught In A Life”, kom også i 2009 og var fullspekket av hits. De har også hatt suksess utenfor Norges grenser, singelen ”City Boy” som kom i 2011, ble populær også i våre naboland, og gikk helt til topps i Danmark. Albumet ”Silver moon” kom i 2012, og klatret også høyt på listene. Besetningen i gruppen endret seg i januar 2013, da Ågedal forlot Donkeyboy, uten å bli erstattet. Våren 2014 kom singelen ”Crazy something Normal” som også ble en landeplage, som ble fulgt opp av ”Downtown” året etter.

Donkeyboy har mottatt over 30 platinatrofeer og har blitt streamet over 200 millioner ganger, og det bare i Norge! Den siste tiden har de vært med på laget til stjerneprodusentene Stargate, og produsert musikk for Selena Gomez.

Selv har de akkurat lansert singelen Kaleidoscope, etter en pause på et og et halvt år. Singelen representerer et litt annerledes lydbilde, og de lover at mer materiale ikke er langt unna. Kanskje får vi være blant de første som får oppleve dette live, på Sommerkonserten 2018?