Di Derre

I løpet av noen hektiske år på 90-tallet gikk Di Derre fra å være et kultband til å bli allemannseie, alt på grunn av en sang om jenter. I 2018 har bandet feiret 25-års jubileum og spilt for et stadig større publikum. 21. juni 2019 står Di Derre på scenen i Rådhusparken, og vi er sikker på at både bandet og publikum kommer til å synes det er årets musikalske høydepunkt!

Di Derre anno 2013: Foran nyansatt gitarist Unni Wilhelmsen og bassist Magnus Larsen, bak (f.v.) sjefen sjøl, Jo Nesbø, Lars Jones (bass/gitar/keyboard), trommeslager Espen Stenhammer og keyboardist Halvor Holter. Foto: Gitte Johannessen / NTB Tema

Bandets første utgivelse, som selvfølgelig fikk tittelen Den derre med Di derre, kom i 1993 og fikk svært gode anmeldelser. Men det var plate nummer to – Jenter & Sånn- som ga Di Derre det store gjennombruddet i 1994. Låten «Jenter» ble en radiohit, og er til dags dato en av de aller mest spilte låtene på P4. Albumet inneholdt også klassikeren «Rumba med Gunn (1-2-3)», og solgte hele 190.000 eksemplarer. Videre utgivelser inkluderer Den derre med Di Derre (1993), Gym (1996), Slå meg på (1998) og Di beste med Di Derre (2006).

Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (tangenter), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar). Di Derre gjorde comeback med et brak i 2013. Dobbeltalbumet Historien om et band inneholdt både tidligere innspilte, men uutgitte låter, samt nyskrevet materiale. Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på mange år. De reiste land og strand rundt til utsolgte scener, jublende anmeldelser og satte stadig nye publikumsrekorder.