Covid- 19 rutiner ved hjemmekamper

337 views 29. juli 2020 4. august 2020 Webmaster 3

Rutiner ved kamp i Lørenskog IF

Disse rutinene gjelder fra 1. august 2020 og frem til annen beskjed blir gitt.

Innledning

Ved alle kamper som spilles på Rolvsrud stadion eller Hammer skal hjemmelaget sørge for egen kampvert, at et eget smittesporingsskjema fylles ut og sende ut velkomstmail til bortelagene. Kamper kan ikke settes i gang ført dette er på plass. Brudd på rutinen kan medføre fremtidig kampnekt for lagene på Rolvsrud/Hammer. Det er lagenes lagleder som har ansvar for at rutinen følges. Lagleder kan delegere oppgavene i rutinen til andre på laget.

Velkommen til kamp

Alle lagledere skal sende en egen e-post til bortelagene senest tre dager før kamp skal avholdes. Dette gjelder vanlige serie/cupkamper og treningskamper. Se eget vedlegg for maler for disse e-postene. Her er det viktig informasjon om Covid-19 og parkering.

Kampvert

Da Lørenskog IF er en Fair Play klubb og Kvalitetsklubb så skal vi alle jobbe aktivt for å etterleve Fair play og respekt i alle klubbens ledd.

Dette vil bidra til at kamper blir en positiv opplevelse for alle og spesielt barna, da kampene alltid skal gjennomføres på deres premisser.

Siden treneren og laglederen som oftest har hendene fulle i forbindelse med en kamp så har bruk av kampvert vist seg å være et godt tiltak. Det er viktig og hyggelig at hjemmelaget som vert har en person som tar imot gjester og dommere. Kampverten skal være en godt synlig med gul kampvert-vest. Alle lag skal ha fått utlevert en slik vest, hvis ikke så ta kontakt med kontoret. Denne vesten kan også lånes i Kafe Sleivspark.

Kampvertens oppgaver er:

• Ta imot og ønske gjestende lag velkommen.
  • Ta imot dommere, ønske han/henne lykke til – og om nødvendig, ta en liten oppmuntrende prat med dommeren i pausen og etter kampen.
  • Bidra til gjennomføring av Fair Play hilsen uten håndtrykk (før og/eller etter kamp).
  • Påse og oppfordre til positivitet fra begge lags foreldregrupper og lagledelsen.
  • Påse at «foreldrefri sone» fungerer – lagene på den ene siden – foreldrene på den andre. Der dette ikke lar seg gjøre, etablere «foreldrefri sone» 5 meter ut fra hver «lagleder/trener-benk». Sonen kan eventuelt markeres med kjegler.
  • Påse at tilskuere er minst en meter fra sidelinjen.
  • Takke gjestende lag og dommer for kampen, ønske vel hjem og velkommen tilbake.
  • Gå over og rydde gjestegarderoben og banen
  • Påse at alle holder minst en meters avstand til hverandre.

Covid-19 rutiner

Er man syk, holder man seg hjemme.
Alle som ikke spiller kamp skal holde minst en meter avstand.
I tillegg er det krav om at alle som skal se på kampen, må registreres med navn og nummer. Dette for å kunne hjelpe til ved en eventuell smittesporing. Se eget skjema som skal fylles ut. Denne makuleres etter 10 dager.

Andre regler:

• Oppvarmning for innbyttere kan foregå i de oppmerkede innbyttersonene eller bak eget mål, evt. på et oppmerket område. Innbytterne må ikke kunne oppfattes som en del av et annet lag.
  • Dersom det skal avvikles flere kamper etter hverandre på samme bane skal nye lag eller personer tilhørende disse ikke komme inn på banen, før tidligere lag har forlatt banen.
  • På en bane og i innbyttersonen kan det være maks 50 personer totalt. Dette er alle personer uansett funksjon.
  • Fair play hilsen gjennomføres uten håndtrykk.

Smittesporingsskjema

I forbindelse med hver kamp skal det fylles ut eget smittesporingsskjema (se vedlegg). Dette skjema skal legges umiddelbart etter kamp i postkasse ved inngangen til administrasjonen på Rolvsrud stadion. Disse skjemaene er også tilgjengelig på innsiden i administrasjonen og i Kafe Sleivspark. Skjemaene vil bli makulert 10 dager etter kampslutt.

Til slutt

Det er viktig at disse rutinene følges og smittesporingsskjemaene fylles ut. På denne måten kan vi bidra til at Covid-19 ikke spres minimalt. På denne måten bidrar vi til at samfunnet og fotballen holdes åpen og ikke stenges ned.

Lykke til med kamp.

# Type fil Størrelse på fil Last ned