Kvalitetsklubb

Ingen er homo i 2. div

Ingen er homo i 2.divisjon er skrevet av Andreas Koschinski Kvisgaard og sjefdramaturg Carl Morten Amundsen ved Det Norske Teatret i Oslo, som også har regi på forestillingen.

Tid: Onsdag 15. mai kl 1700
Sted: Storstua, Lørenskog hus

Ingen er homo i 2.divisjon handler om homofili i fotballen og stiller spørsmål ved hvorfor vi ikke har noen åpent homofile fotballspillere i Norge, hvorfor ingen står frem, og ved hva det er som gjør dette så vanskelig? Andreas er utdannet skuespiller fra Westerdals Oslo ACT og Teaterhögskolan i Helsingfors og forestillingen ble laget som hans bachelorvisning våren 2018, med ønske om at den skal leve videre etter dette og spilles for fotballklubber rundt om i landet. Raufoss Fotball har stilt opp som en viktig støttespiller i dette arbeidet og klubben ønsker å fronte både temaet og forestillingen, i tillegg til FRI og Norges Fotballforbund.

Publikum møter karakteren Kristian Andersen som er fotballsupporter for Raufoss Fotball og som historien blir til igjennom. Kristian er ute på foredragsturné i regi av Norges Fotballforbundet og FRI – Foreningen for kjønns og seksualitetsmangfold. Han snakker om homofili i fotballen, diskuterer hvorfor det er så vanskelig å stå fram som homofil dersom man er fotballspiller. Ingen har stått fram ennå. Når faller denne siste bastionen for gammeldags maskulinitet?

Kristian er leder av supporterklubben 2830 – Gul og Svart, supporterklubben til Raufoss. Han er selv homo og lidenskapelig opptatt av klubben sin og av fotball. Fotballspillet handler om samhold, felleskap, lagånd. Et lag er et lite samfunn der alle skal ha sin plass uansett. Kristian forteller om en venn han har fra internett. Eller venn? Han kjenner ham ikke, han vet ingenting om ham. Ikke hva han heter, ikke hvor han bor, ikke hvor han spiller. For han er fotballspiller og han er homofil. Kristian kaller ham Ingen. Navnet har han hentet fra historien om den greske helten Odyssevs som kalte seg Ingen for å lure den enøyde kjempen. Når Odyssevs stikker ut øyet på kjempen, roper denne: Ingen har skadet meg! Ingen har blindet meg! Ingen har røvet meg! Og ingen bryr seg.
Ingen spiller i 2. divisjon. Hvem i all verden er han? Kristian røper mer og mer om seg selv når han forteller om dette eksemplet han har. Eksemplet på at det iallfall fins én homofil spiller i Norge: Ingen.

Påmelding skjer på mail til Espen Gjester, espen@lorenskogif.no
Påmeldingen skal inneholde navn på lag og antall som kommer.