Morten Abel

Morten Abel er en av legendene i det norske musikkmiljøet. Han startet karrieren i bandet Mods på begynnelsen av 1980-tallet, og ble raskt en del av rockemiljøet i Stavanger. Noen år senere dannet han bandet The September When, som blant annet gav ut superhiten ”Cries Like A Baby” og ble belønnet med Årets Spellemannspris.

Morten Abel

Morten Abel. Foto: Ole Martin Halvorsen

Etter dette var han en del av bandet Peltz i et par år, før han etablerte seg som soloartist på slutten av 90-tallet. Først kom albumet ”Snowboy” i 1997, med ”Lydia” som den mest kjente låten. To år senere gav han ut albumet ”Here We Go Then, You and I”, som solgte hele 140 000 eksemplarer og lå flere uker på toppen av VG-lista, og inneholdt blant annet sangene ”Hard to Stay Awake”, ”Doberman”, ”Be My Lover” og mange flere. I årene som fulgte produserte han flere suksessrike album, stappfulle av hits som de fleste av oss har et forhold til. De siste årene har Morten Abel gitt ut norskspråklig musikk, albumet ”I fullt alvor” kom ut i 2015, og han neste album er rett rundt hjørnet. Han har også medvirket som skuespiller i flere filmer og teateroppsetninger, skrevet romanen ”Temmelig mye juling” og laget musikk til flere ulike musikaler. Et virkelig multitalent!

Morten Abel har vunnet flere Spellemannspriser og hederspriser, fylt utallige konsert- og festivalarenaer, turnert land og strand både som soloartist og bandmedlem og er en skikkelig underholdningsmaskin med høy allsangfaktor. Hans gjenforeningskonserter med Mods har solgt tusenvis av billetter på få timer, og publikum ser aldri ut til å få nok av denne eksentriske personligheten med et repertoar få andre artister kan måle seg med.