Turneringer

Reglement turneringer i Fjellhamarhallen

127 views 19. juni 2018 19. november 2018 Webmaster 0

Reglement og betingelser for alle turneringer Lørenskog IF arrangerer i Fjellhamarhallen

Disse spillereglene er basert på NFF’s regler for barnefotball. I disse klassene er det overordnet for all dømming at dommeren skal betrakte fotball som en lek for spillerne. Dommeren skal ikke unødig avbryte spillet, men sørge for at alle spillerne behandles likt. Dommeren skal i stor grad veilede når spilleren gjør feil.

Alle kampene for de enkelte lag spilles kun en av dagen hvis ikke annet er avtalt.

Sekretariatet åpner en time før første kamp avvikles.

Alle lag skal melde sin ankomst senest 30 minutter før første kamp.

Den enkelte lagleder har ansvaret for å levere ferdig utfylt lagliste over de spillere som deltar på turneringen ved ankomst hvis ikke denne har blitt sendt inn på forhånd.

KLASSEINNDELING OG SPILLETID

• Klasse Jenter 6 år: 1 x 20 min (3’er)
  • Klasse Jenter 7 år: 1 x 20 min (3’er)
  • Klasse Jenter 8 år: 1 x 20 min (5’er)
  • Klasse Jenter 9 år: 1 x 20 min (5’er)
  • Klasse Gutter 6 år: 1 x 20 min (3’er)
  • Klasse Gutter 7 år: 1 x 20 min (3’er)
  • Klasse Gutter 8 år: 1 x 20 min (5’er)
  • Klasse Gutter 9 år: 1 x 20 min (5’er)

SPILLEFORM I REGLER

LIF følger i hovedsak NFF`s regler for 3’er og 5`er fotball og retningslinjer for cuper og turneringer.
Klassene 6 og 7 år spiller 3’er og klassene 8 og 10 år spiller 5′er fotball.
Kamper som kommer for sent i gang blåses likevel av til fastsatt tidspunkt.
Hver klasse inndeles i puljer på 4-6 lag.
Hvert lag får spille minimum 3 kamper av 1×20 minutter.
Det spilles enkel serie i henhold til kampoppsettet. Det kåres ingen puljevinner.
Det benyttes inne-fotball som er beregnet for parkett. Størrelse nr. 4 (med omkrets 62 – 66 cm.)

Dommeren må ha god kjennskap til spillereglene og intensjonen med barnefotball.

”Hjemmelaget” starter på banehalvdelen nærmest speaker, dvs til høyre når man går inn i hallen, og hjemmelaget tar avspark.

Når hele ballen går ut over sidelinjen skal det tas innkast. Ved feil innkast skal dommeren veilede og la spilleren ta nytt innkast. Mål kan ikke gjøres direkte fra innkast.

Når hele ballen har passert målstreken mellom målstengene skal det dømmes mål. Etter godkjent scoring settes spillet i gang fra midten av det lag som ikke scoret målet. Mål kan ikke gjøres direkte fra avspark.

Offside praktiseres ikke.

Det dømmes direkte frispark når en spiller:
a) feller en motspiller
b) holder eller dytter en motspiller
c) tar ballen med hånden (med vilje)
d) gjør noe som kan være farlig for de andre spillerne

Frispark innenfor straffesparkfeltet tildelt det angripende lag tas som straffespark fra straffesparklinjen. Dommeren bør gi tilsnakk ved gjentatte overtredelser. Kort benyttes ikke. Ved frispark tildelt det forsvarende lag innenfor eget straffesparkfelt, kan ballen spilles til egen målvakt som deretter må frigjøre ballen innen 6 sekunder.

En spiller som er kvalifisert for advarsel vises vekk fra banen. Bortvisningen har ingen senere følger for spilleren. Bortvist spiller kan erstattes av en ny spiller.

Målspark tas hvis hele ballen går ut over mållinjen utenfor målet. Ved målspark kan ballen sparkes/kastes ut av straffesparkfeltet uten at den må ligge på bakken. Motstander må være utenfor «press-linjen» ved målspark.

Det er ikke lov å kaste eller sparke ballen over midten ved målspark, eller når målvakten skal frigjøre ballen etter redning. Hvis dette skjer skal det dømmes et indirekte frispark til motparten fra der ballen passerer midtstreken.

Tilbakespill til keeper er tillatt.

Hjørnespark tas fra stedet hvor mållinjen og sidelinjen møtes.

ANTALL SPILLERE

3’er: Det benyttes 3 spillere på hvert lag samtidig uten målvakt. Ubegrenset antall innbyttere kan byttes inn og ut.

5’er Det benyttes 5 spillere på hvert lag samtidig, inkludert målvakt. Ubegrenset antall innbyttere kan byttes inn og ut. Hvis et lag leder med 4 mål eller mer kan motstander sette på en ekstra spillere. Spiller skal tas av når/hvis målforskjellen blir mindre en 4 mål.

PREMIERING

Hver spiller får en deltagerpremie. Premier vil bli utdelt på i kafeteriaen umiddelbart etter at det enkelte lag har avsluttet sin siste kamp.

BANER

Alle kampene vil bli avviklet innendørs i Fjellhamarhallen, belegget er «gymsalbelegg».

3’er: Det er 6 stk baner med vandt og små mål som benyttes.
5’er: Det er 3 stk baner med «håndball mål».

DRAKTER/ UTSTYR

Lag oppført først i programmet beholder sine drakter ved draktlikhet. Bortelaget stiller med vester.

Spillerne må ha passende tøy, og det er påbudt med leggbeskyttere og sko med lys såle.

ANNET

Det er en felles garderobe for alle lag.

Arrangøren påtar seg ikke ansvar for mistet eller fastjålede verdier.

Parkering skjer på eget ansvar på parkeringsplassen til Fjellhamarhallen eller i nærheten.

PÅMELDING

Påmelding skal kun skje via turneringens hjemmeside.
Kort tid etter påmelding vil lagleder motta en faktura på påmeldingavgiften.
Påmelding er kun gyldig når påmeldingavgift er betalt.

SPØRSMÅL

Ytterligere spørsmål kan rettes til turneringsledelsen. Kontaktinformasjon finnes på turneringens hjemmeside.