Info til dommere i barnefotballen

Du som er dommer må huske på dette:

• Du må se på dommeroppsettet når jeg har sendt deg SMS om at det er oppdatert.
  • Dersom du ikke kan dømme så kan du bytte kampen med en annen dommer, men du kan bare gi bort / bytte kamper med de dommere som står på vår dommerliste på nettet.
  • Dersom du ikke får til det så kan du prøve å sende meg en SMS, men det må du helst gjøre dagen før.
  • Husk at jeg svarer deg på SMS som en bekreftelse på at meldingen er mottatt.
  • Dersom du ikke får byttet kampen eller får kontakt med meg så MÅ du ringe eller sende SMS til lagleder. Laglederen finner du under Lagledere i barnefotballen ved siden av dommeroppsettet på LIFs hjemmeside.
  • Du MÅ svare når legleder forsøker å kontakte deg på telefon eller SMS!
  • Møt opp i god tid, minst 15 minutter før kampen.
  • Ta kontakt med hjemmelagets lagleder slik at laget vet at du er kommet. Dømmer du en annen kamp og kan bli forsinket så ta kontakt med lagleder for neste kamp, når det er pause i kampen før.
  • Husk at du skal se ut som en dommer når du skal dømme. Du skal ha svart T-skjorte og treningsklær.
  • Du MÅ svare når jeg har sendt en mail eller SMS hvor jeg krever svar.
  • Fordeling av kamper på den enkelte dommer gjør jeg mest mulig rettferdig, men det er noen dommere som vil få noen flere da disse dommerne satser kun på dømming.
  • Dersom jeg har sendt deg en mail og SMS om noen rundt en kamp så får du ingen nye kamper før vi har avklart hva som har skjedd.
  • Det er slik at du får en DIM (dommer ikke møtt) dersom du ikke kommer til oppsatt kamp.
  • Regelen er fortsatt slik at du får karantene (får ikke dømme mer) resten av sesongen når du har fått 2 DIM i løpet av de siste sesongene. I et år er det to sesonger (vår og høst) hvilket betyr at du som fikk en DIM sist høst ikke får dømme mer nå i vårsesongen dersom du får en DIM til.