Åpningstider og rutiner

Åpningstider i Cafe Sleivspark

DagÅpningstidVakt 1 (oppmøtetid)Vakt 2 (oppmøtetid)Kampvert
Mandag - fredag17:00-22:0016:30-21:3017:00-22:0017:00-22:00
Lørdag10:00-18:0009:30-17:3010:00-18:0010:00-18:00
Søndag12:00-20:0011:30-19:3012:00-20:0012:00-20:00

Åpningsrutiner

  1. Sjekk dagens kampprogram (link til fotball.no kampoversikt).
    Hvis det er mange kamper må forberedelser i løpet av hele kvelden tilpasses deretter.
  2. Sett på kaffe
  3. Sett på pølsekoker
  4. Hent kasseskuff og iZettle fra øverste hylle på lageret
  5. Sett på iZettle systemet
  6. Stek vafler
  7. Forbered steking av toast
  8. Forbered disk og materiell som vist på bilde på de to neste sidene
  9. Kok opp vann og sett frem i kanne
  10. Ta på Cafè-vest
  11. Sett ut Cafè-skilt og heng opp flagg
  12. Sjekk at bord og benker ute er ryddig og rene

NB! HVIS DET IKKE ER SATT OPP KAMPVERT PÅ DERES VAKT MÅ OPPGAVENE
FOR «KAMPVERT», side 13, UTFØRES AV KAFEVAKTENE

Rutine for koking av kaffe

  • Plasser rengjort og tom pumpekanne under filterholder (la pumpen stå i kannen)
  • Filter finnes under disk og legges i holder
  • Pose med kaffe finnes under disk. Hell 1 pose kaffe i filteret.
  • Litermål fylles med vann opp til merke for ”kaffe”
  • Vann helles i på toppen av kaffetrakteren
  • Maskinen starter automatisk. Pass på at strålen går ned i røret på pumpekannen.
  • Når traktingen er ferdig lukk kannen og forbered neste trakting.
  • Kaffekanner plasseres som vist på bilde for forberedelse av disk.
  • OBS: Kaffetrakter skal ikke skrus av.

Rutiner for trekking av pølser

  • Fyll varmt vann i indre del i pølsekoker opp til under risten
  • Slå på og still inn på full styrke (ca 10 min)
  • Legg i 5-6 pølser med en gang
  • Når det koker, skru ned til 80 grader (gradene er ikke reelle)
  • Etterfyll pølser i forhold til salg, men ikke når det nærmer seg stengetid.

Rutiner for å lage vafler fra pose (ved behov)

  • Ferdig-poser ligger i hylle på lageret
  • Bakebolle, visp og øse finnes i kjøkkenskap og -skuffer
  • Følg bruksanvisning på posens bakside

Steking av vafler

  • Sørg for at jernet er varmt før bruk
  • Spray godt med formfett i jernet ved hver steking
  • Det lyser grønt når vaflene er ferdigstekt
  • Ikke stek opp for mange av gangen – stek heller hyppigere
  • Trekk ut stikkontakt hvis det er liten aktivitet
  • Legg ferdig vafler på rist med rent kjøkkenhåndkle over

Rutiner for toast

  • Det skal ligge ferdig til å steke i kjøleskap
  • Toast lages ved å legge sammen skinke, ost og 2 stykker brød.
  • Legg det i en pose som lukkes og legges i kjøleskap eller under disk hvis stor aktivitet.
  • Ost og skinke som ikke brukes må pakkes inn i plast og legges i kjøleskap.

Kasse og iZettle rutiner

  • Det kan betales med kontanter, kort, og Vipps
    (Vipps registreres som kontant, noter fortløpende på eget skjema sum for salg via Vipps slik at differansen i kontanter i kassen tilsvarer summen av Vipps-salg den dagen)
  • Koble til kabler som vist på bildet
  • Aktiver iPad ved å trykke på ”Hjem” knappen
  • Velg iZettle ikonet
  • Fra hovedmenyen i iZettle velges ”Ta imot penger”
  • Alle produkter som selges er lagt inn direkte eller under ”samlevalg” (som f.eks Tine for Tine-produkter, Mineralvann for alle vann- og brus typer).
  • Man kan bevege seg mellom sidene ved å trekke fingeren på skjermen mot venstre eller høyre.
  • Trykk på valgene for produkt som selges og det summeres på høyre side. Selges flere antall av samme produkt trykkes det på produktet riktig antall.
  • Ved betaling velges enten kontant eller kort. Ved valg av kort aktiveres kortleser. Kontant velges for kontant betaling eller bruk av Vipps.
  • Ved bekreftelse på betaling kan kunde få kvittering om ønskelig. Da velges det kvittering og nødvendig informasjon fylles ut (sendes på mail).

Avviksrutiner for iZettle

Hvis kortleser ikke er tilkoblet betalingssiden på iZettle på iPad, er det mest sannsynlig at bluetooth-tilkoblingen er brutt. Sjekk følgende:

  • Velg <Innstillinger> på iPad
  • Velg <Bluetooth>
  • Velg <iZettle>

Tilkobling opprettes

Ved A – lags kamp herrer

  • Dekk på inne et eget dommerbord. Dommer får kaffe, vafler og 1 brus hver.
  • Ved A-lags kamper skal det jobbes aktivt med salg av kaffe/vafler på tribune 20 min ut i 1.
    omgang og 20 min ut i 2. omgang.
  • Halvparten av salgspotensialet ligger ute på tribunen (og bane 2) hele kvelden. Bruk de
    grønne bærebrettene i varerommet og gå rundt med kaffekanne (i hånda), jordbærsyltetøy i
    en liten kopp, vafler og kaffekopper (på brettet). Ha på deg blå Cafe vest. Ta med litt veksel.
  • Dommerregninger skal ikke dekkes fra café . Dette er lagleder sitt ansvar.
  • Kun A – laget herrer’s dommerregninger kan betales fra café-kassa etter endt kamp.
  • Alle bilag fra dette tas vare på sammen med kasseoppgjøret.
  • Maskoter og ballgutter får sin servering i adm bygget møterom

Kriser/Strømbrudd

Nøkkelknippet til kiosken inneholder ikke nøkler til de øvrige rommene i kiosk-lokalene; kun klubbhus, WC i brakke, varerommet i kiosken og hoveddøra i kiosken.
Hvis sikringer ryker og man ikke har strøm, er sikringsskapet på kontoret ved siden av kioskens kjøkken. Dere må ha tak i noen med hovednøkkel, eller tilgang til rommet. Per Fjell: 91917667.

Rutiner for håndhygiene

Håndvask

  • Fukt hendene med vann og såpe fra dispenser.
  • Fordel såpen godt over hele håndflaten og håndleddene.
  • Pass på at tommel, fingertupper, området mellom fingrene, håndflaten og håndryggen blir dekket av såpe.
  • Gni hendene i minst 30 sekunder, helst i 60.
  • Skyll av såpen under rennende, lunkent vann.
  • Tørk huden grundig og forsiktig med engangs tørkepapir.
  • Steng kranen med det brukte papiret. Dette hindrer at hendene påføres «nye» mikroorganismer.
  • God håndvask kan gi en mikrobereduksjon på inntil 99 %.

Hånddesinfeksjon

  • Hånddesinfeksjon med alkoholbasert desinfeksjonsmiddel er det foretrukne førstevalget for håndhygiene.
  • Hendene må være tørre og frie for synlig smuss dersom man skal benytte hånddesinfeksjon.
  • Bruk så mye desinfeksjonsmiddel at alle flater blir fuktige, minimum 3 ml.
  • Gni hendene til huden blir tørr igjen, i minst 15 sekunder, helst i 30
  • Pass på at tommel, fingertupper, huden mellom fingrene og håndryggen blir dekket