Spis smart

Jentefotballen i LIF arrangerte tirsdag 18. mai foredraget «Spis smart» på Thon Hotel Triaden med stor suksess! Foredraget ble holdt av Sunn Idrett v/ Anna Solheim og hovedbudksapet var » Spis smart – spis variert» og «Hvordan bli trygg på hvilke råd som er riktig innen idrettsnæring». Vi lærte også mye om viktigheten av å tilføre «Bensin» til «Motoren» før, under og etter trening og kamp og at dette enkelt kan gjøres ved å etablere en kultur med «bag i bagen» som innebærere å ha med en ekstra banan, matpakke, nøtter, youghurt eller lignende med i treningsbagen når man drar på trening/kamp.

Det var 75 spillere i alderen mellom 12-20 år i tillegg til ca 50 foreldre/trenere/lagledere som deltok, og det ble både spørsmål og diskusjon! Anna Solheim klarte å formidle budskapet på en enkel og forståelig måte slik at også de yngste fikk utbytte av dette.

Jentefotballen brukte premien fra «Årets jenteklubb 2016» til å gjennomføre dette og mange jentelag hadde «møteplikt», og tror at mange både lærte litt og ble inspirerte. Siden vi ønsket å gi dette tilbudet til alle i LIF var det ett åpent arrangement, og syns det var veldig gøy at også mange gutter deltok.

Vi takker også Coop Prix Triaden for frukturv som ble loddet ut blant de frammøtte og lån av lokalet, som ble sponset av Thon Hotel Triaden.

(Tekst og foto: Ingrid Kvisle)